آموزش فیلم‌برداری با گوشی

قبل از آغاز فیلمبرداری حتماً لنز دوربین را تمیز کنید: کثیف بودن لنز باعث مشکل در تشخیص بهتر فوکوس خواهد شد، حتماً قبل از فیلم‌برداری لنز دوربین را تمیز کنید.

در حین فیلم برداری دستتان روی میکروفن نباشد: چراکه این مورد باعث می‌شود صدای خوبی همراه ویدئوی ثبت شده شما قرار نگیرد. مسلماً یک ویدئوی خوب باید با یک صدای عالی تکمیل شود. توجه کنید این قضیه در کنسرت‌های موسیقی و جاهایی که صدای موسیقی بلند است فرق می‌کند، در صورتی که دستتان را روی میکروفن بگذارید صدای بهتری را ضبط خواهید کرد!

از دو دست برای فیلم‌برداری استفاده کنید: بدون شک فیلم‌برداری با دو دست بسیار بهتر از یک دست است. با نگه‌داشتن گوشی موبایل با دو دست هم توانایی کنترل بهتری دارید و هم میزان لزرش کمتری در تصاویر ضبط شده مشاهده خواهد شد.

گوشی را به صورت افقی در دست بگیرید: از فیلم‌برداری به صورت عمودی بپرهیزید، این مورد بدیهی و بسیار آماتور گونه است چرا که وقتی دوربین به صورت افقی باشد هم مشاهده آن در آینده آسانتر است و می‌توان در تلویزیون و هر رسانه دیگری راحتتر آن را دید و هم ابعاد بیشتری از منظره روبروی شما را پوشش خواهد داد.

حتماً مکان‌های با کنتراست نور بالا را برای فیلم‌برداری انتخاب کنید: درست است خیلی اوقات توانایی انتخاب بسیار محدود است، اما سعی کنید حتماً در مناطقی اقدام به فیلم‌برادری کنید که تفاوت نوری در زاویه دید شما حداقل باشد، چراکه دوربین در مواردی که تفاوت نوری زیاد باشد خودش نرمال سازی انجام می‌دهد که آنچنان چنگی به دل نمی‌زند و بدون شک وقتی پس زمینه نوری شما بسیار روشن باشد، چهره‌ها سیاه به نظر می‌رسد.

از شارژ بودن باتری مطمئن شوید: دوربین‌های کنون اکثراً امکان فیلم‌برداری به صورت ۴K را دارا می‌باشند و همین امکان باعث مصرف زیاد باتری خواهد بود، توجه کنید که باتری قابل تعویض و یا باتری‌های شارژی قابل حمل می‌تواند یک فکر خوب برای مواردی باشد که با کمبود باتری مواجه هستید.

فیلم‌برداری به صورت HDR را تجربه کنید: اگر دوربین شما امکان ضبط تصاویر به صورت HDR را در حین فیلم‌برداری دارد حتماً آن را در محیط‌های پر نور و روشن مانند فضاهای سبز و آزاد تجربه کنید، بدون شک از نتیجه راضی خواهید بود.

دوربین را آهسته تکان دهید: همانطور که پیش از این گفتیم حرکت‌های تند دست و دوربین در حین فیلم‌برداری همراه با افت شدید کیفیت و کشیدگی‌های تصاویر خواهد بود، تا آنجایی که می‌شود از حرکت تند دوربین خودداری کنید تا بتوانید فیلم‌های بهتری بگیرید.

حافظه گوشی را خالی نگهدارید: فیلم‌برداری با کیفیت ۴K حجم بسیار بالایی از حافظه را می‌گیرد، برای هر ده دقیقه چیزی حدود ۱ گیگابایت فضا نیاز دارید، حتی بیشتر. حتماً توجه داشته باشید قبل از سفر کارت حافظه MicroSD همراه داشته باشید. یا اینکه حافظه گوشی تلفن خود را خالی کنید تا محدودیت فضا دست و پا گیر نشود.

در حین فیلم‌برداری از محیط تاریک به روشن ویا برعکس نروید: حرکت و تعویض زاویه فیلم‌برداری از محیط تاریک به محیط روشن و یا برعکس باعث افت شدید کیفیت در فیلم‌برداری و عدم تنظیم دقیق نور در فیلم‌برداری خواهد شد، توجه کنید در فیلم‌برداری بهتر از این اقدام حتماً اجتناب کنید.

از زوم دیجیتالی هرگز استفاده نکنید: توجه کنید که زوم در گوشی‌های تلفن همراه چون به صورت اپتیکال نیست آنچنان هم کاربردی نیست، چرا که تنها روی تصاویر ثبت شده عادی همان عملیات زوم صورت می‌گیرد و همین امر باعث افت شدید کیفیت تصاویر ضبط شده خواهد شد. حتماً در حین عکاسی و فیلم‌برداری از زوم دیجیتالی خودداری کنید.

یک مسیر برای حرکت دوربین انتخاب کنید: قبل از فیلم‌برداری توجه داشته باشید که فیلمی که می‌گیرد قرار است مشاهده هم شود! برایش برنامه بریزید و مسیر دوربین را در مکان‌هایی که قرار است حرکت داشته باشید مشخص کنید، مسلماً با ایده و حرکت‌های آرام و مسیر دار فیلم‌های بهتری ضبط خواهید کرد.